utorok 2. apríla 2013

Hmmm Fajn zum Essen...


































Torta s ruzami z jablk :
                                                                
300 g hladkej múky, 200 g cukru, 150 g masla, 3 vajcia, 1 citrón, štipka soli, pol prášku do pečiva

3 jablká, 400 g vody, 200 g cukru, škorica

Jablká obielime a nakrájame na tenké plátky. Do širokého hrnca dáme vodu, cukor a škoricu a dáme zovrieť. Nasypeme jablká, znížime oheň a varíme, kým plátky budú mäkké ale pevné. Scedíme ich a osušíme papierovou utierkou.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme kôru z citrónu a štipku soli. Potom roztopené maslo a nakoniec múku s práškom do pečiva. Vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie s priemerom asi 24 cm. Z plátkov jabĺk urobíme ružičky a poukladáme do cesta. Pečieme pri 160 °C asi 30 minút. Jablká potrieme sirupom, v ktorom sa varili.
http://www.nejkrasnejsidorty.cz/karamelove-vetrniky/



http://www.qimiq.com/index.php?id=156&L=3&tx_wfqbe_pi1%5Buid%5D=1383&kwid=39169&fb_action_ids=436256789801298&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22436256789801298%22%3A188930517920894%7D&action_type_map=%7B%22436256789801298%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D


http://www.raduzyrecepty.com/clanky/moucniky/buchty/jablkova-buchta-aaaaaaaaa.html?fb_action_ids=10201168908814366&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%2210201168908814366%22%3A10150194898935426%7D&action_type_map=%7B%2210201168908814366%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

http://www.bonvivani.sk/recepty/ovocna-koza

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára